Cum scăpăm de obiceiurile alimentare proaste?

Iată 10 pași simpli care să te ghideze spre un nou eu mult mai sănătos:

1. Depistează-ți proastele obiceiuri
Fă o listă cu toate obiceiurile alimentare proaste pe care știi ca le ai. Gândește-te bine și încearcă sa fii sincer cu tine. Notează totul pe o foaie de hârtie.

2. Citește lista
Citeste și recitește lista cu voce tare. Meditează asupra ei și pune-ți întrebarea: Acest lucru l-am dorit pentru mine? Oare de ce procedez așa? Acordă-ți timp de gândire și formează-ți o imagine de ansamblu.

3. Ce ai schimba?
Dacă ai avea toată ambiția din lume și ai fi invicibil, ce ai schimba? Scrie acele lucruri pe foaie! Gândește-te că poți lua orice decizie dorești. Tu ai această putere asupra ta chiar dacă nu o conștientizezi întotdeauna. Cum ai proceda?

4. Ce ai avea de câștigat?
Scrie în dreptul fiecărui lucru pe care ai dori să-l schimbi beneficiul pe care ți-l va aduce.
Spre exemplu: Dacă ai obiceiul prost de mânca multă pâine. Poți scrie în dreptul listei că dorești să renunți la pâine la mesele ulterioare micului dejun. Scrie în continuare cum crezi că te va ajuta dacă nu vei mai mânca pâine începând cu orele prânzului : spre exemplu, vei putea pierde mult în greutate.

5. Citește noua listă cu voce tare
Citește noua listă cu voce tare și încearcă sa te identifici cu acea persoană. Citește doar beneficiile pe care ți le-ar aduce acea schimbare. Spre exemplu: voi scădea în greutate, voi reduce din celulită, voi câștiga mai multă masă musuclară, voi fi mai tonifiat etc

6. Ia o decizie!
Ce ai de pierdut ? Merită să încerci? Va fi un câștig sau este doar pierdere de timp? Nu ai de unde să știi dacă nu încerci. Dacă întradevăr te identifici cu noua persoană și îți dorești schimbări atunci merită să încerci. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

7. Construiește-ți o strategie
Nu te grăbi! Ia deciziile cu cap , treptat, fără să fii constrâns de ideologii sau așteptări . Pașii mici sunt cei mai siguri. Rămâi conform planului și nu te abate de la ideea de a cere sfatul unui profesionist chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

8. Evită greșelile
Pentru a fi sigur că nu te întorci de unde ai plecat stai departe de greșeli. Cum? Ține un jurnal alimentar care te va ajuta să depistezi ce faci bine și ce nu. Așa vei putea să detectezi singur o parte din alimentele cu care ești compatibil sau nu.

9. Adoptă obiceiuri mai bune
Pentru fiecare alegere corectă pe care o faci oferă-ți o bonificație. Spre exemplu, dacă ai reușit să slăbești un anumit număr de kilograme, oferă-ți în dar un bilet la un concert, sau la teatru etc. Sărbătorește fiecare mică reușită, fiindcă cumulul acestora va fi câștigul războiului cu vechiul “eu”.

10. Depinde doar de tine
Nimeni nu poate decide in locul tău! Pentru a obține ceea ce ce iti doresti cu adevarat vei găsi energia si puterea în tine pentru a schimba lucrurile in mai bine. Ai încredere, iar când este greu adut-ți aminte de ce ai început. Setează-ți obiectivul și vizualizeză-te zilnic acolo, minim de 2-3 ori pe zi.

Nu uita!
♥ Ascultă-ți organismul si fă alegerile alimentare pe bază de intuiție , acelea vor fi corecte.
♥ Fă curățenie și aruncă toate alimentele puțin calitatative din punct de vedere nutrițional la gunoi
♥ Nu uita că această strategie este pentru a te ghida către sănătatea ta perfectă.