Tu ce îți dorești de la tine în noul an?

Ți-ai făcut un plan despre cum anul acesta dorești să abordezi un stil de viață mai sănătos? Indiferent de răspunsul tău, iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont pentru obținerea rezultatelor mult dorite!

     1. Alimente proaspete & Alimente procesate.
Încearcă să incluzi în masa de zi cu zi preponderent alimente proaspete, în defavoarea celor procesate. Alimentele procesate sunt bogate de obicei în zahăr, grăsimi trans, substanțe chimice, aditivi, sare, conservanți, coloranți și sărace în substanțe nutritive.

2. Consumă aproximativ aceeași cantitate de legume zilnic.
Legumele sunt indispensabile vieții. Acestea posedă atât un conținut bogat în substanțe nutritive cât și o cantitate considerabilă de apă care ajută la hidratarea organismului.
De asemenea, acestea ajută la digestie și accentuează eliminarea toxinelor și a reziduurilor datorită conținutului mare de fibre.

3. Consumi mâncare de tip fast-food?
Cu siguranță, din când în când, cu toții mai consumăm genul acesta de alimente. Dar ce se întâmplă când acesta devine un obicei?

Ce trebuie să știi este faptul că alimentele de tip fast food sunt un atac direct asupra organismului, fiind o mâncare înalt procesată, slab calitativă, cu încărcătură toxică și care astfel devine un factor de risc important pentru afecțiuni precum obezitate sau boli de inimă.

     4. Bei suficientă apă?
Organismul uman este alcătuit din 2/3 apă, de aceea, apa este esențială pentru buna funcționare a acestuia. Încearcă să bei apă suficientă pentru a te menține mereu hidratat.
De asemenea, deshidratarea este o cale de îngrășare.

5. Ești dependent de cofeină?
Cofeina este un stimulant psihomotor de intensitate moderată căruia i se adaugă efecte stimulante miocardice, bronhodilatatoare și diuretice cu o durată de aproximativ 8 ore. Deși poate crește capacitatea intelectuală și fizică, printre efectele negative se numără tremurături ale extremităților, deshidratare și chiar nervozitate. În plus, poate provoca dezechilibrul hormonilor de stres prin epuizarea glandelor suprarenale, ceea ce duce la depunerea de kilograme în jurul taliei și la senzație de moleșeală.
Pentru dependenții de cafea, se poate încerca înlocuirea acesteia treptat cu ceaiuri de plante fără cofeină care pot avea același efect revigorant pe care cu toții îl căutăm.

6. Faci exerciții fizice minim de 3 ori pe săptămână?
Iată doar câteva din beneficiile efortului fizic moderat:

  • Contribuie la îmbunătățirea circulației scăzând colesterolul rău (LDL) și crescându-l pe cel bun (HDL)
  • Scad nivelul glucozei din sânge și cresc eficiența insulinei (oboseala este un simptom al dezechilibrului glicemiei controlată de insulină și glucagon)